NEZAPAMĆENA SAOBRAĆAJKA! Zbog super magle sudarilo 158 vozila. 7 mrtv1h, deseci povređenih (VIDEO)

Niz strašnih i razornih saobraćajnih nesreća se dogodilo na autoputu 55 u Luiziani, u kojima su potvrdom državnih zakona najmanje sedam osoba izgubilo život. Prema izveštajima u nesrećama je učestvovalo čak 158 vozila, a 25 do 30 osoba je hitno prebačeno u bolnice na medicinsku pomoć.

Policija je za javnost napomenula da je težina zad0bijenih povreda varirala od lakših do kritičnih. Meteorolozi su izvijestili da je post0jala gusta magla, kolokvijalno poznata kao ‘super magla’, koja se proširila na zapad New Orleansa u vrijeme sudara. U prvoj nesreći se nekoliko vozila zapalilo, uključujući i cisternu sa opasn0m materijom, što su organi za prov0đenje zakona odbili da preciziraju. Policijski službenici su obavijestili CNN da bi moglo d0ći do dodatnih žrtava.

Tri 18-točkaša su se sudarila u sjevernim trakama i da su u potpunosti izgorjela. Dva sudara više vozila dogodila su se u južnim traakama, od kojih se također jedan automobil zapalio. ‘Super magla’ koja je nastala komb1nacijom obližnjih požara i magle, situacija je jako opasnaa, a spasioci su se morali pješke kretati po mjestima nesreće. Louiziana se nekoliko mjeseci suočava s izazovima borbe protiv velikih šumskih požara, izdržavanja ekstremnih vrućina i nemil0srdne suše. Američki monit0ring suše kateg0rizuje državu na najviši nivo ozbiljn0sti, sa čak 62% regiona pog0đenih sušom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *